EPISODE 101 LOUNGE

Project / Membership Lounge
Interior & Product Design / Joongho Choi Studio
Client / SK D&D
Construction / GA-AN
Completion of Project / 2020
Photo / Nod Lab


-


The ‘Episode Seongsu 101’ located in Seongsu-dong, Seoul is a co-living housing brand created by SK D&D targeted for a single or two households.
Our participation includes designing strategies in residential space and community lounge for the Episode


-


Design Collage

-


B1 Community Design Plan


-


Main Coffee & Bar


-


Exploded Structural Detail 


-


Image Wall & Bench


-


Image Walll Graphic  Variation


-


Workroom


-


Stage & Lounge


-


Kitchen



The Episode lounge design is all about versatility and flexibility.
The design journey began by examining what could be the most efficient environment for a communication where people can share their lives
and to make both of residents and non-residents interacting each other actively. This came down to three results.

  



‘Space of Interaction’


The lounge features a large open space with minimized wall fixtures allowing versatile functions.
From a cafe & bar, kitchen for residents, a small studio for artists to a stage for performers and lecturers,
people are able to create a community through variety of interactions.




‘Space that transforms


There are two elements that allow the lounge to be transformed for different types of functions and/or events.
First, the wall system which follows along one side of the wall offers a chance to transform a mood and function of a space to hold a various community programs by simply replacing graphic elements.Another element is portable furniture series featuring attached casters. These moving furniture allow to shift zonings of different spaces for variety of events which generates active communication and interaction between people.

  



‘Unexpected Space’


Bringing Street into Lounge.
The idea of merging street and lounge creates a new experience.
The attributes of the street and a public space is similar in some aspects of community space - no one actually owns the space yet is shared by everyone.
Instead of extending a residential mood into the lounge, we’ve combined the ordinality, mundane life with boldness and roughness from the streets to provide a ubiquitous experience.

 



-


Design Team - Joongho Choi, Dayoon Kim, Taeno Yoon, Jaeyoung Kim, Hyunsuk Kang


ⓒ2018 JOONGHO CHOI STUDIO.All rights reserved
Info@joonghochoi.com

+82 (2)6404-2345


Follow on us
Facebook / Instagram / Behance