CHANOU 01.jpg

CHANOU FRENCH BISTRO

Project / Chanou French Restaurant
Client / Chanou Manu
Completion of Project / 2017
Indoor Gardening : Heras Garden
Construction / Wycoff
Photo / Nodlab

-

CHANOU, located in the center of Cheongdam-dong in Seoul, Korea, is a French bistro run by chefs, Chanoh Lee and Mathieu Mores.
We have reinterpreted the space by adding urban and cool modern sensibilities reflecting the characteristics of a classic style and streets with dense fashion brands that fit in the concept of the French bistro. 
The atmosphere of CHANOU is shown differently every hour by having a natural lighting only from the south and a deep space structure in the opposite direction.
The atmosphere changes from day to night, reflecting the characteristics of its space. We have created an atmosphere that makes people feel cozy with plenty of light to enjoy their meals in daytime
and then dark and relaxing in the evening to have their drinks and dinner like a lounge.

www.chanou.co.kr

-

chanou LOGO.jpg
 
CHANOU 02.jpg
CHANOU 02-2.jpg

-

This allows the atmosphere of the restaurant to stand out by arranging fragrant flowers
and trees along with art that we can reflect the sensitivity of the owner CHANOU, chef, Chanoh Lee.

 


 

CHANOU3.jpg

-

Sketches for CHANOU from our sketchbook.

 


 

CHANOU 03.jpg
CHANOU 04.jpg

-

We have designed all of the furniture, shelves, lighting, etc. in this space.
Based on the natural and rough concrete texture created in the space, it is designed with a contemporary process method
and simple form by properly using classic style materials such as velvet furniture, gold-colored lighting, and stain glass.

 


 

CHANOU 05.jpg
 

-

GISELE CHAIR

 


 

CHANOU 06.jpg
CHANOU21.jpg
CHANOU22.jpg
 

-

EARING LIGTING

 


 

CHANOU DRAWING.jpg

-

DRAWING

 


 

CHANOU 12.jpg
CHANOU12.jpg
CHANOU 14.jpg

-

EXTERIOR

 


 

CHANOU 15.jpg
CHANOU 16.jpg
CHANOU 17.jpg

-

EVENING TIME

 


 

CHANOU 16-2.jpg

-

We have designed three private rooms in this space.
The private room, located near the entrance, is equipped curtains along the glass wall so that the room can be opened or closed in regard to the user’s mood.
When opened, it can add an image of extended space as well as a new sensibility with different colors and feeling to the space.

 


 

CHANOU 18.jpg
CHANOU 19.jpg
CHANOU 20.jpg
CHANOU17.jpg
 

-

By installing a secret door using mirrors within two inside spaces of the other rooms, 
it makes the space cozier through a dark intensity of illumination. 
We have created this special private space by configuring comfortable furniture.

 


 

CHANOU25.jpg
 

-

Chef Chanoh Lee of CHANOU and designer Joongho Choi worked on the project together.

 


 

CHANOU26.jpg
 

-

With designer Miran Jung and Junyoung Kim, who co-worked this project with.